Издания на музея
16.05.2023

Енциклопедия Тутракан

 

Книгата е първото по рода си издание в Тутракан, което представя под формата на научни и научно-популярни статии информация за личности, събития, населени места, природни и културни обекти, предприятия, учреждения и др., свързани с Тутракан и Тутраканско. Като за проследяването на цялостната история от създаването до закриването, трансформирането или ликвидирането на предприятия и учреждения от периода на социализма и началото на демократичните промени са издирени и проучени документи и печатни издания в библиотеки, в Държавен архив-Силистра и Държавен архив-Русе.
От 520-те страници на изданието ще видите снимки на познати и непознати за Вас личности, някои от които и наши съвременници, но всяка една личност е допринесла с делата си за развитието на Тутракан. Ще прочетете информация за събития, отдалечени или близки във времето, но белязали нашата история.
Изданието е плод на дългогодишен труд на музейните специалисти, но задължително трябва да споменем и факта, че мнозина граждани и институции ни подпомогнаха с информация, документи и снимки, на които от сърце благодарим.
Малко са населените места в страната, които могат да се похвалят с подобен тип издадена литература. Изданието е реализирано с финансовата подкрепа на Министерство на културата и Община Тутракан.
Цена 60 лева.